برگزاری کارگاه بهداشت مواد غذایی در الله آباد شورو
که مختصری از این کارگاه به شرح زیر می باشد:
ده قانون طلایی سازمان جهانی بهداشت برای تهیه مواد غذایی
1-مواد غذایی فراینده شده را انتخاب کنید.
2-مواد غذایی را به طور کامل بپزید.
3-مواد عذایی پخته شده را در کوتاه ترین فاصله زمانی مصرف نمایید.
4- مواد عذایی پخته شده را به دقت و بطور ایمن نگهداری نمایید.
5-مواد غذایی پخته شده را مجددابطور کامل حرارت دهید.
6- از تماس مواد غذایی خام با مواد غذایی پخته شده جلوگیری نمایید.
7- دستها را بطور مرتب بشویید.
8-سطوح آشپزخانه را به دقت تمیز نگهدارید.
9-مواد غذایی را از دسترس حشرات و جوندگان و دیگر حیوانات دور نگه دارید.
10-از آب بهداشتی و ایمن برای آماده سازی مواد غذایی استفاده نمایید.
ایمنی در مواد غذایی
مواد غذایی از نظر سرعت فاسد شدن 3 دسته تقسیم میشوند:
1-مواد غذایی با فساد پذیری بالا: مانند شیر، گوشت، ماهی، تخم مرغ و سایر موادغذایی حیوانی که باید آنها را فقط برای مدت کوتاه و آن هم در یخچال نگهداری نمود.
2-مواد غذایی نیمه فساد پذیر: مانند سبزیها و میوهها که میتوان آنها را در هوای خنک و خارج از یخچال برای کوتاه مدت نگهداری کرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.
3-مواد غذایی دیر فاسد شونده: مانند حبوبات و دانههای غلات خشک (گندم و برنج). این مواد را میتوان در شرایط مناسب برای مدتی طولانی نگهداری کرد.
باکتریها، سموم قارچی و کپکها، مواد شمیایی و داروها و سموم دفع آفات نباتی میتوانند باعث آلودگی و فساد مواد غذایی بشوند. مصرف بیرویه سموم آفات نباتی و حشره کشها موجب باقیماندن سموم در علوفه و بدن دامهای مختلف میشود و با مصرف شیر و گوشت این دامهای آلوده، انسان نیز آلوده میشود. باقیماندن سموم دفع آفات بر روی میوهها میتوانند موجب مسمومیت شوند، از علائم مسمومیت غذایی میتوان به اسهال و استفراغ اشاره کرد.
شستشوی میوه و سبزی
برای از بین بردن میکروب ها باید سبزی ها را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضدعفونی کننده ریخت برای این کار در یک ظرف 10لیتری آب یک قاشق چایخوری پرکلرین(گرد کلر) را حل کرد و سبزی ها را به مدت 5 دقیقه در آن نگهداشت.